Sla navigatie over

Veemarktstraat 40
4811 ZG Breda
Tel nr: 076 - 514 54 91
info@devrijeboekhandel.nl

Dochter van de Amazone – Nemonte Nenquimo

€ 24,00

Mijn strijd voor het behoud van het regenwoud en de cultuur van onze voorouders.

Het krachtige, inspirerende verhaal van Nemonte Nenquimo, de eerste vrouwelijke leider van de Waorani, een volk in het regenwoud van Ecuador. Als activist vecht zij voor het in stand houden van het Amazone-regenwoud en de leefwijze van de inheemse bevolking.

Nemonte Nenquimo werd geboren in het Waorani-volk in het Amazone-regenwoud in Ecuador en leerde van de ouderen over plantaardige medicijnen, foerageren, mythes en sjamanisme. Op veertienjarige leeftijd verliet ze voor het eerst het woud, om onderwijs te volgen bij een evangelische zendingsgroep in de stad. Uiteindelijk begonnen haar voorouders in haar dromen te verschijnen en smeekten ze haar terug te keren en haar eigen cultuur te omarmen. En dat deed ze. 

Twintig jaar later is Nemonte een van de krachtigste stemmen onder de activisten tegen klimaatverandering. Ze heeft het voortouw genomen in de alliantie van inheemse volkeren in het Boven-Amazonegebied en haar volk naar een historische overwinning op Big Oil geleid. Zo heeft ze meer dan een half miljoen hectare regenwoud beschermd. Haar boodschap is net zo scherp als de speren die haar voorouders hanteerden en ze is strijdbaar door haar ervaringen met houthakkers, mijnwerkers, oliemaatschappijen en missionarissen. 

In dit indrukwekkende boek, dat ze schreef samen met haar echtgenoot Mitch Anderson, oprichter van Amazon Frontlines, deelt ze door vele generaties overgeleverde geschiedenis, verhaalt ze over eeuwen van veroveringen, maakt ze korte metten met racistische opvattingen over inheemse volkeren en onthult ze een levensverhaal dat net zo imposant is als het Amazone-regenwoud zelf.

Openingstijden

  • Maandag: 12.00 - 18.00
  • Dinsdag: 09.00 - 18.00
  • Woensdag: 09.00 - 18.00
  • Donderdag: 09.00 - 18.00
  • Vrijdag: 09.00 - 18.00
  • Zaterdag: 10.00 - 17.00
  • Zondag: 12.00 - 17.00

Blijf op de hoogte

gegevens

Genoemde prijzen zijn advies prijzen en kunnen afwijken, prijswijzigingen voorbehouden.