Vrije Boekhandel

Aanbiedingen


Voor alle aanbiedingen geldt: zolang de voorraad strekt.
Alle boeken, ook aanbiedingen dienen in de winkel te worden opgehaald.
U kunt eventueel telefonisch (076 514 54 92) of per e-mail (info@vrijeboekhandel.nl) een aanbieding reserveren mits het boek op korte termijn in onze winkel wordt opgehaald.

Droge Voeten, water in de Brabantse delta van €29,50 voor €5,00


Het boek DROGE VOETEN is een luxe gebonden uitgave met los stofomslag. Het formaat is 17x25cm en telt 274 bladzijden met 365 briljante kleurenfoto's.
De onzekere relatie tussen water, landschap en de mensen die er wonen is het thema van het boek Droge Voeten van Sietse van der Hoek en fotograaf Riesjard Schropp. Het is door en dankzij het water dat Nederland voortdurend verandert, zowel het lage als het hoge deel. West-Brabant is er een mooi voorbeeld van. Nergens in Nederland vind je zoveel drastische overgangen tussen het lage zee- en rivierenland en de hoge zandgronden als in dit deel van Brabant.
Omdat West-Brabant zich in vijf verschillende landschappen en bestaanswijzen laat kennen, is Droge Voeten verdeeld in vijf afdelingen. En wel: de polders van het Scheldekwartier, het hellende vlak tussen België en Breda, de prairies langs de Donge, mysteries aan de oevers van de rivier, het Hollandse land van Nassau. Het boek geeft antwoord op vragen naar het geheim van de voetballer Pierre van Hooijdonk en de bosbeekjuffer bij Chaam, de rijkdom van het Oranjehuis, de stank en het verdriet van Dongen, de zinloze dood van honderden soldaten op een schiereiland, de 'verrandstedelisering' van Brabant en de 'brabandisering' van heel Nederland.

Schilderkunst in de Bourgondische Nederlanden van € 64,50 voor € 32,50


Bernard Ridderbos
Uitgeverij W.Books

Santiago - Mireille madou van € 24,95 voor € 12,50


Santiago, de apostel en zijn mirakelen
ondertitel: de wonderdaden van Sint-Jakob zoals verhaald in de Codex Calixtinus

Uitgeverij W.Books

Het Blokhuis en de Edmond galerij van de Koninklijke Militaire Academie - Jan Schulten


Het Kasteel van breda neemt in het hart van de stad een prominente plaats in.
Na een ingrijpende verbouwing werd het kasteel en het bijbehorende terrein in 1828 als Koniklijke Militaire Academie in gebruik genomen. Maar niet alleen het kasteel, dat door de muren en een gracht omringd wordt, vormt een ware blikvanger. Ook het Blokhuis, en de aangrenzende Edmondgalerij behoren tot de markantste gebouwen op het terrein.

paperback € 5,00

Architectuurgids Breda bij ons te koop voor € 14.95


In deze rijk geïllustreerde gids wordt met een selectie van 125 objecten een representatief beeld gegeven van alle stijlen en stromingen in de architectuur en stedenbouw van Breda in de afgelopen 750 jaar. In de inleidende tekst wordt de stedenbouwkundige ontwikkeling van Breda geschetst. Aan de orde komen de Grote Kerk, de hofhuizen, het Kasteel en de verschillende militaire kazernes. De bouwproductie van de katholieke congregaties uit de afgelopen 150 jaar drukt ondanks de sloopwoede uit de jaren zestig en zeventig, nog steeds een stempel op Breda door de aanwezigheid van tal van kerken en karakteristieke kloostercomplexen met bijbehorende gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en bejaardenhuizen. Vervolgens worden de verschillende naoorlogse woonwijken, waar massawoningbouw, kerken en andere bouwcomplexen zijn opgetrokken in de stijl van de Delftse en de Bossche School, uitvoerig behandeld. Een recent hoogtepunt vormt de transformatie van het voormalige militaire Chasséterrein. Met het wegvallen van een aantal militaire functies heeft Breda in de afgelopen jaren, nabij het stadscentrum, een modern stadsdeel kunnen ontwikkelen. Het Chassépark is ingericht door het bureau O.M.A. als een campus met woontorens van onder andere Xaveer de Geijter, een popcentrum van Erick van Egeraat en het Chassétheater naar ontwerp van Herman Hertzberger. De handzame uitvoering, de praktische indeling, de overzichtelijke kaarten en de veelal nieuw gemaakte foto's maken deze gids onmisbaar als inspiratiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur van Breda.