Vrije Boekhandel

Sergio Herman - Simple Food


60 Eenvoudige recepten voor thuis.
Gebonden met slappe kaft € 29,50

Dagelijkse kost - Jeroen Meus


In 'Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand' kookt Jeroen Meus met kennis van zaken, kwaliteitsvolle ingrediënten, juiste technieken én met smaak en plezier als uitgangspunt.
Honderd nieuwe recepten: helder, eenvoudig, makkelijk, heerlijk, voedzaam, betaalbaar.

Gebonden € 25,00

Smookey Goodness - Kookboek van het jaar


Smokey Goodness is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie (Erik Rikkelman en Remko Kraaijeveld).

De jury over Smokey Goodness: 'Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten.
Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.'

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!

Gebonden € 25,00

Met liefde geschonken - Thérese de Boer & Hans Melissen


De mooiste wijnen op het juiste moment.

Een boek met handige en vrolijke tips over wat voor drank te schenken op welk moment.
Schenken kan immers op 2 manieren: I: de gastheer of vrouw die wijnen of andere dranken schenkt bij speciale gelegenheden zoals een verjaardag, bruiloft en bij maaltijden op officiële feestdagen.
De tweede manier van schenken is het cadeau dat we aan een jubilaris, jarige of iemand geven die liefdesverdriet heeft, net zijn portemonnee is verloren, bij de geboorte van een kind, als de deurwaarder aan de deur is geweest, of als je een afspraak bent vergeten.
Schenken om te vieren of te troosten kan op vele manieren, zoals in dit boek te lezen valt.
Wat schenken we met Pasen, Kerst, Nieuwjaar of Rokjesdag? Wat bij een haringparty of de opening van Het Aspergeseizoen?
Met Liefde Geschonken gaat over de mooiste wijnen schenken op het juiste moment.
Het boek bevat tips en persoonlijke anekdotes.
Het boek is rijk geïllustreerd met o.a. tekeningen van Peter van Straaten.

Paperback € 14,95

Mieke Kosters - In 20 minuten van Xl naar S


Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker (en effectiever) dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander hypevoedsel. Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren.
Alle recepten staan binnen 20 minuten op tafel en hebben een maat: van XS tot XL.
Jij bepaalt welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL's val je niet af, maar van alleen XS'jes word je rebels. Dus combineer slim, zo vind je balans in je eetpatroon en dát is houdbaar voor altijd.

Paperback € 20,00

De grote Kleyn - Onno Kleyn

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

Aardappelen, bladgroenten, rundvlees, vleesvervangers, sauzen, brood, thee en koffie; Kleyn behandelt alles wat op tafel komt. Ook leert hij over snijden, hakken en raspen, en over gisten, rotting en vers houden. Kleyn kijkt verder dan ingrediënten alleen, zoekt achter de voorkeuren en opvattingen van de etende mens.

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo'n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.

Gebonden €45,00

Omfietswijngids 2017 - Nicolaas Klei


Paperback € 15,00

Het lekkerste van Guus en Dick - Guus Meeuwis & Dick Middelweerd


Gebonden € 25,00

Jamie Oliver - Superfood voor familie en vrienden


Gebonden € 30,00

Bier in Nederland - Marco Daane


De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog slechts kort, maar is niet nieuw. Bier kent in Nederland een lange geschiedenis. Vroeger al maakten én exporteerden de brouwers vele eigen biervariëteiten.

Bier in Nederland brengt deze (soms onbekende) verdwenen bieren voor het eerst in kaart, vanuit historisch én internationaal perspectief. Naast die eigen producten brouwde en dronk Nederland namelijk belangrijke Europese biersoorten. Enkele blijken er zelfs voor het eerst te zijn gemaakt. Aan de hand van culturele, economische en technologische ontwikkelingen, getuigenissen en replica's schrijft Marco Daane de geschiedenis van deze bieren van Nederland, inclusief hun verdwijning in de negentiende eeuw en de weer opgeleefde biercultuur.

Paperback € 25,00

Voedingsmythes - Martijn Katan


Paperback € 19,95

Over rot - Meneer Wateetons


Het handboek over fermenteren.

Gebonden € 29,95

Vegadutchie - 100% Vegan


Verleidelijke recepten voor een puur & gezond leven

Zelfs de meest doorgewinterde vleeseters zijn blij verrast na het proeven van een brownie met zoete kokosslagroom, kerriehumus met pastinaakchips, peer & basilicum-smoothie of een kruidige linzensalade.
Vegan is booming en dat komt door pioniers als Jolijn Pelgrum van Vegadutchie.nl. Met haar blog inspireert ze tienduizenden trouwe lezers om gezonder te eten en bewuste keuzes te maken.

In Vegadutchie vind je vele verleidelijke foto's, herkenbare verhalen en praktische variatietips. Het kookboek bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog. Jolijn laat zien dat gezond eten niet alleen heel simpel, maar vooral ontzettend leuk en lekker is. Vegadutchie is 100% vegan, 100% relaxt, 100% genieten!

Gebonden € 23,00

Veggie - Het kleine River Cottage kookboek


Harde kaft € 15,-

Easy Peasy Family - Een gezonde basis voor het hele gezin


Gemakkelijke thuismaaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks, drankjes en traktaties: je vindt ze allemaal in dit boek!
'Easy Peasy Family' is de logische opvolger van het succesvolle boek 'Easy Peasy: een gezonde basis voor de allerkleinsten'. In dit nieuwe boek vind je houvast voor een gezonde basis voor het hele gezin. Met 100 recepten, praktische tips en veel informatie over eetgedrag is dit hét boek voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Uitgeverij Fontaine
Gebonden € 24,95

Vegarabia - Greg & Lucy Malouf


Vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten

Vegarabia is hét nieuwste kookboek van het duo Greg en Lucy Malouf, inmiddels al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten. Met Vegarabia laten zij zien dat deze keuken, met al z'n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord.

De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing.
Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch. Bovendien geeft Vegarabia praktische menuplanners: voortaan draai je je hand niet meer om voor een vegetarisch barbecuefestijn, een uitgebreide zondagslunch, een overvloedig en feestelijk vijfgangen-diner of diverse snacks bij een cocktailparty. Kortom, Vegarabia mag op de kook- boekenplank van de liefhebber van de Midden- Oosterse keuken niet ontbreken.

Gebonden € 29,95

Yvette van Boven - Home Made


Hoe maak je kaas met gewone dingen die je zeker in huis hebt? Hoe bouw je in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? En hoe maak je thuis ijs zonder een ijsmachine? Home made draait helemaal om zelf maken.

Gebonden € 34,95

Yvette van Boven - Uit de oven van van Boven


Recepten uit Volkskrant Magazine door Yvette van Boven/

Gebonden € 12,95

Yvette van Boven - Home baked


'Home baked' bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers.

Het boek zit vol met klassiekers en nieuwe vondsten, stuk voor stuk foolproof beschreven en prachtig in beeld gebracht. Daarnaast legt Yvette ook de basics van het bakken uit zoals taartbodems, basiscakes of beginnersbrood zodat u uw eigen variaties kunt bedenken. 'Home baked' is precies zoals u van Yvette gewend bent. Ze maakte zelf de illustraties en vormgeving en haar man Oof Verschuren maakte de foto's.

Gebonden € 29,95

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken


Jacques Meerman

Gebonden € 20,00

Simply Nigella - Licht en luxe-feel good food


Gebonden € 35,00

Ellen Hoog - In perfecte conditie


Gebonden € 20.00

Ilja Gort - De nieuwe wijnsurvivalgids


Wijnboek voor bierdrinkers

Paperback € 10,00

Jamie's super food voor elke dag


Jamie's super food voor elke dag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver.
Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven.
Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!

Gebonden € 30,00

Powerfood van Friesland naar new York - Rens Kroes


Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten.
Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food-en lifestylefotografie.

Gebonden € 20,00

Hemsley & Hemsley - De kunst om goed te eten


Fontaine uitgevers
Gebonden € 29.95

On fire - Het grote BBQ-Boek voor vrouwen (en mannen)


Dat BBQ-en veel meer is dan een vleesschotel bereiden, wisten we natuurlijk allang. Maar dat BBQ-en het jaar rond zo lekker en feestelijk kon zijn, dat is helemaal nieuw!
Chefkok en foodstyliste Madame Charlotte maakt het hele jaar door de heerlijkste gerechten... op een vuurtje!
En zij zou Madame Charlotte niet zijn als ze er niet meteen een klein feestje van zou bouwen. Of een groot... Een Arabisch kerstfeest, een zonnige lentebarbecue aan zee, een groots zomerfeest en een klein herfstfeestje op het dak. Met alle tips & trucs om zelf een minstens zo geslaagd feestje te bouwen. En de BBQ aan te steken!

On Fire! won in 2015 de prijs voor beste bbqboek ter wereld bij de Gourmand Cookbook Awards.

Gebonden € 24,95

Lekker Brabant


KOKEN MET HET BESTE VAN BRABANTSE BODEM

Dat is de titel het eerste kookboek dat Lekker Brabant, medio november uitbrengt.
Het is daarmee ook het eerste boek van culinair redacteur en columniste Ilse Reeuwijk.

'Koken met het beste van Brabantse bodem' is misschien wel het lekkerste kookboek van Brabant en bevat meer dan alleen recepten.
Ilse Reeuwijk en fotograaf Jeroen van Eijndhoven keken rond op boerderijen en struinden door weilanden en stallen.
Brabantse boeren zorgden voor de mooiste producten, topkoks gingen ermee aan de slag.
Dat leverde het eerste Lekker Brabant kookboek op; vol recepten, foto's, columns en verhalen.

€ 19.95

Plenty more - Yotam Ottolenghi


Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden.
De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto's en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Gebonden € 29.95

Rens Kroes - Powerfood


In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle.

Uitgeverij Spectrum
Gebonden € 20.00

The Green Kitchen


Heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag.

Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en Luise al jarenlang een enorme groep mensen met hun smakelijke vegetarische recepten.
Nu is er ook een prachtig kookboek.

De meeste recepten zijn aan te passen voor glutenvrij en veganistisch koken.

Uitgeverij Becht
Gebonden € 24.95

De Voedselzandloper - Kris Verburgh


In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes.
De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces.
Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven.
Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!

Uitgeverij Bert bakker
Paperback € 12,50

lekker lang jong een voedselzandloper kookboek


Clara ten Houte de Lange
Nelleke van Lindonk

Paperback € 20.00

Jeruzalem - Yotam ottolenghi & Sami Tamimi


Fontaine uitgevers
Gebonden in stofomslag € 34.95

Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver


Eén heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!
We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd.
Dat verklaart het enorme succes van Jamie in 30 minuten: in een half uur drie gangen op tafel.
Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid.
Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak.
De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Jamie's recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95

De Zilveren Lepel - Vernieuwde editie


Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven.
Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.
De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto's.
Uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.

Uitgeverij Van Dishoeck
Gebonden € 45.00

Ottolenghi - Het kookboek


Yotam Ottolenghi (Plenty) & Sami Tamimi

Uitgeverij Fontaine
Gebonden € 29.95

De Soepkalender - Anya van de Wetering


Stiliste Anya van de Wetering (Kamer 465) staat bekend om haar prachtige stylingproducties en haar heerlijke zelfgemaakte soepen.
Ze bundelde haar favoriete recepten én die van familie en vrienden in deze kalender; voor iedere dag een soep.
En voor degene die nu denkt: “Ja dag, ik ga echt niet iedere dag soep eten”, je kunt deze kalender zo lang gebruiken als je wilt, want er staat geen jaartal op. Dus als je een dagje wil overslaan: prima.
Maak je dat recept toch gewoon het jaar erop. En het jaar daarop... en het jaar daarop...

Met ringband € 16.95

De smaakbijbel - Niki Segnit


Ultieme smaakcombinaties binnen handbereik. ‘Zeldzaam zinnenprikkelend leesvoer.’ Janneke Vreugdenhil ‘Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!’ Onno Kleyn ‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’ Sunday Times ‘Een originele en aanstekelijke inspiratiebron.’ Heston Blumenthal ‘Een voortreffelijke gids voor het combineren van smaken.’ Observer ‘Hoort op de boekenplank van iedere thuiskok.' Spectator

Uitgeverij Podium
Gebonden € 25.00

Plenty - Yotam Ottolenghi


Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Gebonden € 29.95


De Banketbakker - Cees Holtkamp


Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek.

Gebonden € 35.00

Jamie in 30 minuten


We hebben allemaal wel 30 smoezen klaar om na een dag hard werken een kant-en-klaarmaaltijd uit het schap te trekken. Jamie is al die excuses zat en laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten.
De 50 verschillende menu's zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
De recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95